Μια φορά και έναν καιρό ξεκίνησε ένας καπετάνιος από την Αθήνα για να παραδώσει ένα φορτίο με άλογα στην Αλεξάνδρεια. Το φορτίο αυτό ήταν νεαρά και δυνατά άλογα εργασίας που είχαν παραγγελθεί από τον βασιλιά για να δουλέψουν στα χωράφια του.
Ο καπετάνιος αφού φόρτωσε τα άλογα πήρε τις απαραίτητες προμήθειες και ξεκίνησε το ταξίδι.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι τα άλογα είχαν μάθει να ταΐζονται μια φορά την ημέρα αργά το μεσημέρι από τον ναύτη – ταϊστή.
Ο ναύτης που τάιζε τα άλογα προηγουμένως κτυπούσε ρυθμικά ένα καμπανάκι για να ενημερώνει τα άλογα ότι η ώρα του φαγητού πλησιάζει …..ώστε να μην ανησυχούν.
Στην διαδρομή το πλοίο έπεσε πάνω σε φουρτούνα και για να μην βυθισθεί ο καπετάνιος αποφάσισε να πετάξει στην θάλασσα μέρος από τις προμήθειες που προορίζονταν για τα άλογα.
Μετά από αρκετές μέρες ταξιδιού και ενώ το πλοίο ήταν μεσοπέλαγα διαπιστώνει ο ναύτης ότι δεν φθάνει η τροφή για όλη την διαδρομή και αμέσως ενημερώνει τον καπετάνιο για το πρόβλημα της σίτισης των αλόγων. Ο καπετάνιος αφού πρώτα σκέφτηκε λίγο έδωσε εντολή στον ναύτη να μειώσει το φαγητό στο μισό εως ότου φθάσουν στο λιμάνι προορισμού.
Δυστυχώς όμως και πάλι το φαγητό για τα άλογα δεν έφτανε και το λιμάνι της Αλεξάνδρειας ήταν ακόμα μακριά….
Κάποια στιγμή το φαγητό τελείωσε και τα άλογα άρχισαν στην αρχή να ανησυχούνε και έπειτα να αγριεύονται. Όσο αγρίευαν τα άλογα τόσο κινδύνευε το πλοίο να βυθισθεί από αυτήν την ταραχή…
Τότε ο καπετάνιος έδωσε εντολή στον ναύτη να κτυπήσει το καμπανάκι του φαγητού. Ο ναύτης απόρησε αλλά υπάκουσε στην εντολή του καπετάνιου. Μετά το κτύπημα αμέσως τα άλογα σταμάτησαν την ταραχή και περίμεναν την τροφή.
Πέρασε η επόμενη μέρα και ξεκίνησε πάλι ταραχή. Ο καπετάνιος έδωσε τότε εντολή στον ναύτη κάθε φορά που αυτός θα κρίνει να χτυπά το καμπανάκι έτσι ώστε να ηρεμούν τα άλογα μέχρι ότου φθάσουν στο λιμάνι ασφαλείς…
Το σκεπτικό του καπετάνιου ήταν ότι τα άλογα επειδή είναι ζώα δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από την συνήθεια επειδή η δεύτερη είναι ισχυρότερη.
Πραγματικά
Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή με το χτύπημα ενός καμπανακιού και μόνο, ο καπετάνιος κατόρθωσε να φθάσει στην Αλεξάνδρεια δίχως να βυθίσει το πλοίο.
Ο ταϊστής – ναύτης είναι οι κυβερνώντες αυτού του κόσμου και τα άλογα οι Λαοί…
Περί αλήθειας από την πυξίδα Ελλήνων
Περί κυβερνώντων από την πυξίδα Ελλήνων
Τι θέλουν οι…।από την πυξίδα Ελλήνων
ΠΗΓΗ:
http://metron-ariston.pblogs.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου