Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Νά χα και γω παπούτσια


 
Ένα παιδί έμενε κάποτε σε μία πόλη, φτωχό πολύ. Περίμενε να καθαρίσει τα παπούτσια των περαστικών στο δρόμο για να του δώσουν κάτι από το υστέρημά τους. Άλλοτε έπεφτε σε ευγενικούς ανθρώπους, άλλοτε σε απρόσιτους και σκληρούς. Κάποιες φορές κατάφερνε να μαζεύει λίγα χρήματα ,άλλες πάλι δεν είχε ούτε για να περάσει μία ημέρα. Και πόσο κρύες οι ημέρες εκείνες, χειμώνας ήταν! Το μοναδικό του παράπονο ήταν που δεν μπορούσε να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια, τα πόδια του είχαν τρυπήσει από το κρύο. Και είχε δει στη βιτρίνα ενός μαγαζιού ένα όμορφο ζευγάρι – πόσο τα ήθελε!
Ερχόντουσαν Χριστούγεννα και το φτωχό παιδί αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ζητώντας του να του φέρει εκείνο το ζευγάρι με τα παπούτσια. Το είχε μέσα στη φόδρα του παντελονιού του και σκόπευε, όταν βρει χρόνο από τη δουλειά , να κατευθυνθεί στο ταχυδρομείο για να το αποστείλει. Κάθισε στο δρόμο και όταν ερχόταν κάποιος που ήθελε του καθάριζε τα παπούτσια. Σε μία στιγμή, ξέκλεψε λίγο χρόνο και έτρεξε με όλη του τη δύναμη στο ταχυδρομείο – μη καθυστερήσει και χάσει το μεροκάματο.
Καθώς έτρεχε, άκουσε μία φωνή να τον καλεί. Σταμάτησε και κοίταξε πίσω του. Ήταν ο γαλατάς της γειτονιάς.
-Πού πηγαίνεις μικρέ τόσο βιαστικός; τον ρώτησε.
-Τρέχω στο ταχυδρομείο να παραδώσω αυτό το γράμμα και πρέπει να κάνω γρήγορα για να επιστρέψω στη δουλειά.
-Αν θέλεις, δώσε το σε μένα να το πάω εγώ στο ταχυδρομείο, του πρότεινε ο γαλατάς.
Εκείνο δέχτηκε με χαρά και αφού τον ευχαρίστησε επέστρεψε στο πόστο του.
Μετά από δύο ημέρες, καθώς πήγαινε στο μέρος όπου καθόταν , πρόσεξε μακριά κάποιος να έχει αφήσει ένα πακέτο. Έτρεξε με λαχτάρα και διάβασε ένα σημείωμα που έλεγε: από τον Άγιο Βασίλη με αγάπη’’. Τα άνοιξε και τι να δει! Το ζευγάρι με τα παπούτσια που λαχταρούσε εδώ και καιρό!
Τρελάθηκε από χαρά και άρχισε καταμεσής του δρόμου να φωνάζει: Άγιε μου Βασίλη σε ευχαριστώ!
Και όσοι το έβλεπαν δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί φωνάζει τόσο χαρούμενα και δυνατά…

 Χριστουγενιάτικη ιστορία της νεαρής Μαρίας Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας-δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: