Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ο Kαλός Κυβερνήτης


Ένας καπετάνιος φόρτωσε με δαμάλια (αγελάδες) το καράβι του και ξεκίνησε το ταξίδι του. Φόρτωσε με σανό τις αποθήκες όπως ήταν φυσικό και αφού υπολόγισε τις μέρες ταξιδιού ξεκίνησε με χαρά.

Έπεσε όμως πάνω σε τρικυμία και έχασε τον προσανατολισμό του. Ταξίδευε ταξίδευε μέρες πολλές και το σανό λιγόστευε χωρίς να μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα φτάσει. Κάθε μέρα μια συγκεκριμένη ώρα κτυπούσε ένας ναύτης το σήμαντρο που ήταν πάνω από τα ζώα για να τους πει ότι ηταν ώρα για να φάνε. Τα τάϊζε και αυτά ηρεμούσαν και κοιμόντουσαν.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι τα δαμάλια έπρεπε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να παραμένουν ήρεμα γιατί η οποιαδήποτε ταραχή τους θα μπορούσε να βυθίσει το καράβι.

Τώρα τα δαμάλια πεινούσαν διότι είχαν κουραστεί από το μεγάλο ταξίδι και ήταν περισσότερο νευρικά. Το φαγητό ήταν ελάχιστο. Τι έκανε ο ευφυής καπετάνιος:

Μόλις ξεκινούσαν να διαμαρτύρονται έβαζε ένα ναύτη να κτυπά το σήμαντρο και αυτά νομίζοντας ότι θα έρθει φαγητό ηρεμούσαν. Με αυτόν το τρόπο ταξίδεψε αρκετές μέρες με ηρεμία το καράβι εως ότου έφθασε στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: